Nová akvaristická burza v Praze

Nová akvaristická burza v Praze

2019-09-26 11:14:49
Burza rybiček, nová akvaristická burza v Praze

V Praze vzniká nová akvaristická burza rybiček a její první otevření pro návštěvníky je stanoveno na 12.října 2019 od 9:00. Podle pořadatelů se mají návštěvníci na co těšit, zejména pak na řadu chovatelů zajímavých či méně dostupných druhů ryb.

Co lze tedy od nové burzy akvarijních ryb očekávat? Na to jsme se ptali přímo pořadatelů, kterým jsme položili několik otázek.

Co je "Burza rybiček" a proč vlastně vzniká?

Burza rybiček je akvaristickou burzou, která se bude konat ve zcela nově zrekonstruovaných prostorech kulturního domu Stodola na Chvalské tvrzi v Horních Počernicích. Místo je dobře dostupné pražskou hromadnou dopravou (jedna zastávka autobusem z metra Černý most), celý prostor Stodoly je zcela bezbariérový, proto je návšteva akvaristické burzy "Burzy rybiček" vhodná i pro vozíčkáře bez doprovodu. Pro návštevníky, kteří se rozhodnout přijet na burzu automobilem, je k dispozici parkování v areálu Chvalské tvrze nebo přilehlých ulicích.
Burza rybiček vzniká hlavně z důvodu, že chce akvaristiku šířit mezi veřejnost, ukázat jak krásný tento koníček může být, poskytnout začínajícím i zkušeným akvaristům cenné rady od chovatelů a pěstitelů při osobním setkání.

Jaké bude vstupné?

Vstupné je pro všechny návštevníky stejné, bez ohledu na to, kdy na burzu rybiček dorazíte. Cena je stanovena na 40,-Kč, což je v Praze nejlevnější vstupné. Děti do 15 let v doprovodu rodičů nebo osoby starší osmnácti let mají vstup zcela zdarma.

Jaké budou na burze ceny, vyplatí se nakoupit?

Ceny zboží ani produktů našich prodejců nijak neovliňujeme, jen děláme maximum proto, aby se ceny pronájmu prodejních míst co nejméně odrazily na výsledné ceně zboží. Rozhodně je možné říci, že nakoupit na burze je určitě levnější než v jakémkoli kamenném obchodě.

Nemusí se zákazníci bát nemocných rybiček?

Zdraví ryb, rostlin a kvalita nabízeného zboží je pro nás naprostou prioritou a proto všichni prodejci živých zvířat nebo rostlin procházejí přísnou kontrolou, která nekončí vystavením zboží. Po celý průběh burzy jsou prováděny kontroly na dodržování základních požadavků zvířat, včetně kontroly jejich zdravotního stavu. Přesto všechno, co budeme dělat pro kontrolu zdrtavotního stavu ryb a ostatních akvarijních živočichů, musí nový majitel dodržovat základní pravidla akvaristiky, zejména pak karanténu nových ryb a ostatních živočichů (tyto pravidla platí kdekoli).

Na co se můžou návštevníci burzy rybiček těšit?

Na burze bude přes 20 různých vystavovatelů/prodejců. Od těch co doma pěstují jeden druh až po ty co tomuto koníčku propadli profesionálně a mají k dispozici několik desítek druhů ryb, krevet, šneků a ostatních živočichů. Na své si přijdou i ti, co milují zarostlá akvária, aktuálně máme přislíbenou účast několika pěstitelů alkvarijních rostlin. Namátkou můžeme pozvat návštěvníky za chovatelem divokých živorodek, tlamovců z jezera malawi, L-sumců a malých krevetek.

Více informací o burze rybiček najdete na jejich webu: www.burzarybicek.cz